Kurser & Utfärder

Du kan gå en kurs med någon av våra trevliga instruktörer. Här kan du välja det som passar dig bäst oavsett om du är nybörjare eller vill utveckla din paddling till nästa nivå. Vill du följa med en av våra guider på en utfärd med övernattning? Längre ner på sidan kan du se årets utfärder.

IMG_0846red

Prova på kurs – Vill du prova kajakpaddling under säkra förhållanden med instruktör? Kontakta oss för anmälan så bokar vi en tid som passar dig för detta. Vi fyller kontinuerligt på med nya datum och grupper. Kajak, flytväst, kapell och paddel ingår.  

DCIM100GOPRO

1 dagskurs – Du har provat på paddling tidigare och nu vill du utvecklas tillsammans med andra. Under dagen går vi igenom grundläggande paddelteknik, pratar om säkerhet, din egen och andras, samt provar på att kapsejsa och ta oss upp i kajaken. Vi jobbar med grunderna för gult paddelpass och nosar även på det gröna paddelpasset.

Praktisk genomgång av i & urstigning i olika miljöer – Effektiv framåtpaddling – Styra med kantställning av kajaken – Lågt stöd – Paddla bakåt – Stanna effektivt – Sidledsförflyttning – Fågelskydd och allemansrätt – Personlig utrustning – Vi avslutar dagen med kapsejsning och kamraträddning. För detta rekommenderas våtdräkt eller liknande. Vill du hyra kajak och utrustning går det bra. Minimiantal 4 pers.

DCIM100GOPRO2 dagarskurs – Du har paddlat en del förut och behärskar kajaken i lugna vatten. Under 2 dagar går vi igenom grundläggande teknik samt säkerhet i kajaken för att utveckla dig som paddlare. Svängteknik genom kantning av kajaken, kamraträddning, självräddning, balansövningar, allemansrätten i skärgårdsmiljö och viss navigation från kajak. Under en del av dessa övningar blir vi riktigt blöta, tag med torrdräkt, våtdräkt eller liknande. Kursen är utformad efter NIL grundsäkerhet samt det gröna paddelpasset.

Vi utgår från Vaxholms Brygghus vid Grenadjärbryggan på Rindö och du sover gott på vår Bed & Breakfast i Rindö hamn. Innan du somnar, trött efter dagens övningar, fyller vi på med energi från grillen på vår veranda med utsikt över Solöfjärden. I priset ingår 2 dagars kurs samt halvpension. Vill du hyra kajak och utrustning går det bra. Minimiantal 4 pers.

Rekommenderad utrustning: Kläder för rådande väderlek. Gärna vind och vattentålig jacka. Sandaler eller annan vattentålig sko. Torrt ombyte i vattentålig förpackning. Tröja/varm jacka/mössa för ombyte vid lunch. Solglasögon och keps vid bra väder. Vattenflaska, snacks och lunch. Torrdräkt, våtdräkt eller likvärdigt.

Anmäl dig här eller skicka ett mail till info@vaxholmsbrygghus.se eller ring 072 300 00 46


 Utfärder

Följ med oss på en utfärd i Stockholm skärgårds fantastiska miljö. Tälta på en klippa och upplev den optimala friheten att färdas i kajak bland detta myller av öar.

Vi anpassar vägvalet efter väderprognosen och deltagarnas förmåga.

Vi kan även ordna skräddarsydda turer för företaget eller ditt kompisgäng.

I priserna ingår kajakhyra och guide. Anmäl dig redan nu till någon av sommarens utfärder!
Mail: info@vaxholmsbrygghus.se
Tel: 072 300 00 46